
Att nattjästa frallor i kylsen över natten är otroligt enkelt och ger ljuvligt färskt frukostbröd. Variera mjöl och gryn efter vad du har hemma!
Ingredienser
- 12 g jäst
- 4 dl ljummet vatten
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 4,5 dl havregryn
- 4,5 rågsikt/vetemjöl
Gör så här:
Tillsätt ljummet vatten, rapsolja och honung i en bunke. Smula ned jästen och blanda tills den lösts upp. Tillsätt salt, havregryn och mjölet. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda degen)
Lyft upp degen och häll olja i botten av bunken och lägg ned degen och plasta. Ställ i kylen ca 10-12 timmar.
Tippa upp degen på ett bakbord utan att knåda den. Strö på vetemjöl och skär ca 10-12 lika stora bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Täck frallorna med bakduk och låt jäsa i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt svalna på ett galler.
Servera med färskost smaksatt med ramslök >>
Testa även