
En god sås som passar bra till exempelvis grönsakerna, rotfrukterna eller köttet. Själv kommer detta serveras på julbordet ackompanjerat med brysselkål & broccoli. Kimchi är både gott & nyttigt och gör under för magen.
Ingredienser
- 1,5 dl majonäs
- 2 msk kimchi + lag
- Tillbehör:
- 100 g brysselkål
- 100 g broccoli
Gör så här:
Mixa majonäsen med kimchi och lag från kimchin slät, smaka av med salt.
Servera majonäsen till kött, i hamburgaren eller med ångade, friterade, stekta eller ugnsrostade grönsaker.
Hemlagad Majonäs
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 ½ – 2 dl rapsolja
strösocker
salt
Alla råvarorna behöver vara rumstempererad för att majonäsen inte ska skära sig.
Vispa äggula, vinäger, citronsaft och senap i en skål. Tillsätt oljan under ständig vispning först droppvis och sedan i en stråle tills majonnäsen tjocknar.
Tips
Har du inte tillgång till kimchi så kan du även använda dig av surkål och addera Sriracha chilisås.