Foodfolder

Kolasnitt goes hallongrotta

Föregående Nästa
foodfolder_hallonkolasnitt.jpeg
Varför inte kombinera två favorit kakor i en?! Älskar lätt sega kolasnittar och hallongrottor så har i detta recept kombinerat dem till en kaka. Variera sylten efter de du har hemma. Har testat hallon, hjortron och rabarber. Alla är riktigt goda.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl (150 g)
  • 2 nypa(or) salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • 0,6 dl hallon-, hjortron- eller rabarbersylt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° med över- och undervärme.


 och täck en plåt med bakplåtspapper.


Vispa rumstempererat smör, socker och sirap poröst. 


Blanda mjöl, bikarbonat, stött kardemumma, vaniljsocker och salt. Vänd ner det i smeten och knåda till en degen.


Dela degen och rulla ut den till två längdervpå en plåt med bakplåtspapper med ordentligt mellanrum. 


Gör en urgröpning i mitten av längderna med en sked och lägg en sträng av sylt i gropen. 


Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de kanterna fått en lätt gyllenbrun kulör.


Skär längderna på snedden direkt du tar dem ur ugnen och låt dem svalna. 


Förvara hallon kolasnittarna i en lufttät burk i kylskåpet eller frysen.


Prova även

Tips

Njut, följ och tagga oss gärna i sociala medier! #foodfolder @foodfolder @societelastar

bc2c8790-80d4-4ede-bb62-b295934652c3.jpeg