
När råvaran som gör jobbet - koka, ät och njut! Kronärtskocka är en alldeles utmärkt förrätt alt plockmat.
Ingredienser
- 2 st kronärtskocka
- 1 msk salt
- Sås:
- 100 g smör
- 0,25 st citron
Gör så här:
Skär bort stammen på kronärtskockan och skölj dem väl.
Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt och lägg i skockorna.
Ungefärlig koktid för stora kronärtskockor är 30-50 minuter, för små 20-30 minuter. Tag upp dem med hålslev och låt dem rinna av väl.
Servera med citron- eller tryffelsmör.
När man äter kronärtskockor lossar man bladen runt om skockan, doppa bladen i smör och ät av den nedre mjuka delen. Innan man äter bottnen, den verkliga delikatessen, tar man bort det sk skägget.
Smält smör och addera färsk citron juice alt hyvla i tryffel. Salta efter smak.
Gott till;
Tips
I mikrovågsugn kan en stor skocka tillagas med lite vatten i en övertäckt skål på full effekt på 8-10 minuter.