Kycklingfärsbullar med asiatisk touch, fräscha och super goda till en enkel sallad. Perfekt att ha med i matlådan.
Ingredienser
- 500 g kycklingfärs
- 0.5 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 2 msk fisksås
- 1 msk soja
- 1 tsk sambal olek
- 1 nypa(or) torkad mynta
- 1 tsk salt
- 1 st schalottenlök (finhackad)
- 1 msk färsk ingefära (finhackad)
- 1 msk jordnötssmör
- 1 msk kokosolja (att steka i)
Gör så här:
Blanda ströbröd med de vispade ägget. Låt svälla i ca 10 min.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet.
Forma och trilla kycklingfärsen till små runda bollar med vattensköljda händer.
Stek dem gyllenbruna i smör. Skaka pannan då och då och låt eftersteka på svag värme.