
Skakar liv i den amerikanska klassikern kycklingvingar Blue Cheese dipp och selleristavar. En för mig underskattad tapasrätt. Perfekt till festen, film- eller sportkvällen. Gör den med blomkål som ett vegetariskt alternativ.
Ingredienser
- 1 kg Kycklingvingar
- 1,5 l Frityrolja
- Sås:
- 125 g Blåmögelost
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl Majonnäs
- Marinad:
- 2,5 dl Filmjölk
- Rub:
- 1,5 dl Bovetemjöl
- 1 msk Starkt paprikapulver
- 1 msk Salt
- 1 msk Lökpulver
- 1 msk Vitlökspulver
Gör så här:
Blue cheesedipp
Blanda ihop osten med crème fraiche och majonnäs.
Buffalo wings
Marinera kycklingen i filmjölk i minst 30 min, men gärna över natten. TIPS 👉🏾 Vill du göra dessa Buffalo wings vegetariska så byt ut kycklingen mot blomkål. Otroligt gott!
Rör ihop bovetemjöl, paprikapulver (gärna rökt), salt (msg), lök- ochvitlökspulver.
Värm upp en kastrull eller fritös med frityrolja till 165-170°c.
Lyft sedan kycklingvingarna/bitarna från filmjölken och vänd dem i kryddmjölblandningen.
Fritera dem i den heta oljan i ca 4-6min.
Lägg dem i en stor bunke med chilisås och vänd dem i såsen.
Skölj och skär upp sellerin i stavar.
Servera kycklingen eller blomkålen direkt med blue cheesedippen och selleristavarna.
Testa även