Foodfolder

Kycklingvingar med blue cheese-dipp

Föregående Nästa
foodfolder_kyckling_bluecheese_.jpeg
Skakar liv i den amerikanska klassikern kycklingvingar Blue Cheese dipp och selleristavar. En för mig underskattad tapasrätt. Perfekt till festen, film- eller sportkvällen. Gör den med blomkål som ett vegetariskt alternativ.

Ingredienser

  • 1 kg Kycklingvingar
  • 1,5 l Frityrolja
  • Sås:
  • 125 g Blåmögelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl Majonnäs
  • Marinad:
  • 2,5 dl Filmjölk
  • Rub:
  • 1,5 dl Bovetemjöl
  • 1 msk Starkt paprikapulver
  • 1 msk Salt
  • 1 msk Lökpulver
  • 1 msk Vitlökspulver

Gör så här:

Blue cheesedipp


Blanda ihop osten med crème fraiche och majonnäs.


Buffalo wings 


Marinera kycklingen i filmjölk i minst 30 min, men gärna över natten. TIPS 👉🏾 Vill du göra dessa Buffalo wings vegetariska så byt ut kycklingen mot blomkål. Otroligt gott!


Rör ihop bovetemjöl, paprikapulver (gärna rökt), salt (msg), lök- ochvitlökspulver. 


Värm upp en kastrull eller fritös med frityrolja till 165-170°c.


Lyft sedan kycklingvingarna/bitarna från filmjölken och vänd dem i kryddmjölblandningen.


Fritera dem i den heta oljan i ca 4-6min.


Lägg dem i en stor bunke med chilisås och vänd dem i såsen.


Skölj och skär upp sellerin i stavar.


Servera kycklingen eller blomkålen direkt med blue cheesedippen och selleristavarna.


Testa även

Tips

Njut, följ och tagga oss gärna i sociala medier! #foodfolder @foodfolder @societelastar

bc2c8790-80d4-4ede-bb62-b295934652c3.jpeg