
Beskrivning:
Passar till
Kämiga pastarätter, pizza, råbiff eller till fläsk, lamm, eller nötkött. Passar också utmärkt till lagrade hårdostar så som parmesan eller våra svenska varianter Västerbottens ost eller prästost.
Örtbakad fläskkarré med rostade palsternackor och salsa verde
Tillverkning
Man använder sig av Masis dubbeljäsningsmetod den sk ripassometoden, där vinet jäses en andra gång med 25% halvtorkade druvor. 18-20 grader i ca 15 dagar. Sedan lagras vinet minst 18 månader på fat och sedan 3 månader på flaska.
MASI
Masi är ett mycket innovativt företag och skapade 1964 Campofiorin, som 2014 kom i sin femtionde årgång. Campofiorin var en helt ny vintyp på marknaden, en ripasso, alltså en Valpolicella som fick jäsa ytterligar en gång tillsammans med pressrester från Recioto och Amarone. Masi ägde en tid termen ripasso som varumärke. Idag är begreppet fritt och vin av mycket skiftande kvalitet säljs som ripasso. Masi avstår därför från begreppet i marknadsföringen av världssuccén Campofiorin.
Lyssna på