Foodfolder

Mini pajer

Föregående Nästa
image.jpeg (463)
Grundrecept på matpaj där du själv kan välja innehåll! Bra till buffébordet eller picknicken. Glad midsommar!

Ingredienser

  • Paj:
  • 150 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 2 dl grädde
  • 6 st ägg
  • 1,5 dl riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • soltorkade tomater
  • rökt lax
  • Topping:
  • gullök
  • spenat
  • fetaost
  • skinka

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna till pajdegen.


Knåda ihop den till en boll och låt vila i kylen i 30-40 minuter.


Sätt ugnen på 190 grader. Kavla pajdegen tunt mellan två bakplåtspapper och skär ut lagom med deg för att täcka muffinsformarna med ett tunt lager.


Förgrädda i ugnen i 15 minuter.


Blanda samman ingredienserna till stanningen och förbered fyllningen.


Värm spenaten i en stekpanna tills den blir mjuk, bryt broccoli i mindre bitar, dela oliverna och tärna de soltorkade tomaterna.


Fördela fyllningen efter behag i pajskalet och häll sedan över äggstanningen så att den tränger ner i pajen.


Grädda i ugnen i 20 minuter. 

Tips

Förslag på fyllning: färsk broccoli soltorkade tomater i olja oliver fetaost fetaost färsk spenat