
Grundrecept på matpaj där du själv kan välja innehåll! Bra till buffébordet eller picknicken. Glad midsommar!
Ingredienser
- Paj:
- 150 g smör
- 3 dl mjöl
- 2 msk kallt vatten
- 1 krm salt
- Fyllning:
- 2 dl grädde
- 6 st ägg
- 1,5 dl riven ost
- salt
- svartpeppar
- soltorkade tomater
- rökt lax
- Topping:
- gullök
- spenat
- fetaost
- skinka
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
Knåda ihop den till en boll och låt vila i kylen i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 190 grader. Kavla pajdegen tunt mellan två bakplåtspapper och skär ut lagom med deg för att täcka muffinsformarna med ett tunt lager.
Förgrädda i ugnen i 15 minuter.
Blanda samman ingredienserna till stanningen och förbered fyllningen.
Värm spenaten i en stekpanna tills den blir mjuk, bryt broccoli i mindre bitar, dela oliverna och tärna de soltorkade tomaterna.
Fördela fyllningen efter behag i pajskalet och häll sedan över äggstanningen så att den tränger ner i pajen.
Grädda i ugnen i 20 minuter.
Tips
Förslag på fyllning: färsk broccoli soltorkade tomater i olja oliver fetaost fetaost färsk spenat