
Ingredienser
- 0,2 kg vitkål
- 3 st ägg
- 1 dl mjöl (vete- eller glutenfrittmjöl)
- 1,5 dl mjölk
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk salt
- 2 msk raps- eller solrosolja
- Sås:
- 0,5 dl ketchup
- 3 msk worcestersås
- 1 msk honung
- 1 msk japansk soja
- 1 msk riven färsk ingefära
Gör så här:
Hyvla vitkålen tunt.
Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl, salt och bakpulver till en slät smet.
Blanda sedan ner vitkålen.
Värm en stekpanna med olja på medelhög värme.
Stek en större pannkaka eller ett par mindre tills de är gyllenbruna på varje sida.
OKONOMIYAKISÅS
Nedan finns två versioner på Okonomiyakisås, en lite mer avancerad och en enkel. Välj själv efter smak och tid.
Enkel - Riv färsk ingefära och rör ihop ketchup, worcestersås, honung och japansk soja. Klar!
Mer avancerad - Ingredienser 0,5 dl worcestersås, 0,5 dl japansk soja, 0,5 dl vatten, 2 msk mirin (risvin), 1 msk rörsocker, 1 msk risvinäger, 1,5 tsk ingefära och 1 tsk majsstärkelse.
Koka upp worcestersås, japansk soja, vatten, mirin, rörsocker, risvinäger, riven ingefära i en kastrull. Vispa ihop maizena med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp så att såsen tjocknar. Låt svalna och förvara i kyl.
Toppa pannkakan med majonäs, sås, sesamfrön och salladslök. Servera direkt som lunch eller till brunchen. Passar även bra att värma upp i matlådan.