
Middagen med lyxig pannacotta till dessert! Pannacotta kan bli något mastig så ett tips är att ha i yoghurt för att få en något mindre gräddig och mer syrlig smak. Servera med rabarberkompott, en smak av våren!
Ingredienser
- 3 dl turkisk yoghurt
- 3 st gelatinblad
- 2 st vaniljstång
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl mandelmjölk alt mjölk
- 1,5 dl kokossocker alt. socker
- 1 dl vatten
- Sås:
- 2 dl rabarber (skivor)
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk potatismjöl
Gör så här:
Pannacotta
Blötlägg gelatin bladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda vaniljstång + frön, grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och ta från värmen, lyft upp vaniljstången.
Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen. Låt svalna något och rör sedan i yoghurten.
Fyll i glas eller skålar.
Ställ i kylen för att stelna minst 4 timmar.
Kompott
Ansa och skär rabarbern i små bitar.
Lägg dem i en kastrull, blanda ner socker, vaniljsocker och vatten. Koka långsamt tills rabarbern är mjuk.
Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i krämen, låt koka några minuter och ta av den från värmen.
Häll rabarberkompott över panacottan.
Testa även;