Foodfolder

Picklade ramslöksknoppar

Föregående Nästa
E9545724-7147-41E3-8F0D-1B0C2D245BDF.jpeg
Det finns en uppsjö recept för ramslök! Här är ett gott inslag bland dessa. Ramslöksknopparna är först ut sedan är de blomknopparna som man kan göra "kapris" av med samma recept. Knopparna från ramslöken är otroligt smakrika, och gör sig riktigt bra till grillat eller toppa din fisk- eller sparrisrätt med dem.

Ingredienser

  • 2 dl Ramslöksknoppar
  • Lag:
  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här:

Koka upp en 123-lag. Rör ihop ingredienserna till sockret lösts upp.


Ta bort skaften på ramslöksknopparna och lägg ned dem i den uppkokta lagen och låt svalna.


Låt stå i kylen minst två dagar före användning.


Håller i minst 6 månader i kylen.


Gott till