Foodfolder

Plommonpaj med rom

Föregående Nästa
IMG_5606.JPG
IMG_5607.JPG
Baka med rom! Plommonpaj med rom blir knäckiga gott och passar perfekt som dessert.

Ingredienser

  • 18 st plommon
  • 150 g smör
  • 2 mjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 6 cl rom

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°.


Använd en muffins form för 6 st, klipp ut sex stycken ark från ett bakplåtspapper och lägg i botten alt. smörj en ugnsfast pajform.


Låt smöret bli rumstempererat och tillsätt resterande ingredienser förutom plommonen, och knåda samman till en pajdeg.


Tumma ut pajdeg i pajformarna och ställ kallt


 Kärna ur plommonen och skär i mindre bitar och hetta upp dem med 1 msk vatten i en kastrull, häll sedan över romen och låt dra minst 30 min. Lägg sedan ut dem jämnt i formarna och smula över pajdeg.


Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den fått en gyllene kulör, ca 40 minuter.


Servera ljummen, gärna tillsammans med lättvispad grädde.


Testa även;