Baka med rom! Plommonpaj med rom blir knäckiga gott och passar perfekt som dessert.
Ingredienser
- 18 st plommon
- 150 g smör
- 2 mjöl
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl socker
- 6 cl rom
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°.
Använd en muffins form för 6 st, klipp ut sex stycken ark från ett bakplåtspapper och lägg i botten alt. smörj en ugnsfast pajform.
Låt smöret bli rumstempererat och tillsätt resterande ingredienser förutom plommonen, och knåda samman till en pajdeg.
Tumma ut pajdeg i pajformarna och ställ kallt
Kärna ur plommonen och skär i mindre bitar och hetta upp dem med 1 msk vatten i en kastrull, häll sedan över romen och låt dra minst 30 min. Lägg sedan ut dem jämnt i formarna och smula över pajdeg.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den fått en gyllene kulör, ca 40 minuter.
Servera ljummen, gärna tillsammans med lättvispad grädde.
Testa även;