
Smakrik och god soppa med asiatisk inspiration.
Ingredienser
- 2 l vilt alt. vegetariskt buljong
- röd chili
- 0,5 dl fisksås
- 400 g fläsk alt. kycklingfärs
- 2 msk färsk ingefära
- 1 st gul lök
- 1 påse(ar) algnudlar
- 1 näve(ar) champinjoner alt. shitake
- 2 dl böngroddar
- 1 dl sojabönor
- 200 g pak choi
- 100 g tofu
- 2 msk rapsolja
- 1 msk sesamolja
- 1 knippe färsk koriander
- 4 st sallads lök
- salt
- svartpeppar
- 2 st löskokt ägg
- 2 msk svart sesamfrö
Gör så här:
Blanda fläskfärs, riven lök och ingefära, rapsolja, fisksås, salt & peppar. Låt vila ca 10 min för att smakerna ska dra ihop sig. Rulla färsblandningen till små köttbullar.
Koka upp buljong fisksås och chili i en stor kastrull. Sänk värmen och lägg ner köttbullarna och låt det sjuda i ca 5 minuter. (dela på en köttbulle för att de att den är klar)
Lös koka ägg.
Häll i nudlar, sojabönor, böngroddar, pak choi, hälften av salladslöken, koka tills nudlarna är klara, ca 3 min. Lägg sedan ner tofu bitarna.
Häll upp i djupa skålar lägg i ägget och strö på svart sesamfrö, färska koriander blad och hackad salladslök.
Testa även;
Tips
Byt gärna grönsakerna efter vad som finns i kylskåpet och kyckling eller räkor är även gott att ha i soppan.