
Våren i en sked 🌱 Denna grönskande ramslökssoppa är perfekt både till vardags eller festligare tillfällen. Variera toppingen efter smak - rökt lax, räkor, löjrom eller tångrom du väljer. Passar både vegetarianen, pescoterianen eller veganen.
Ingredienser
- 100 g ramslök
- 2 st potatis (mjölig)
- 1 st fänkål
- 2 näve(ar) spenat
- 10 kvist löktrav (valfritt)
- rapsolja
- 2 st grönsaksbuljong, tärning
- 1,2 l vatten
- 4 dl creme fraiche
- 1 krm fänkålsfrö
- 0,5 st citron
- 2 msk socker
- salt
- 4 st rostat skivat surdegsbröd
- Topping:
- 100 g rökt lax
Gör så här:
Skala och skiva potatisen, ansa och klyfta fÀnkÄlen.
VÀrm en kastrull med lite rapsolja, lÀgg i potatisen, fÀnkÄl och kryddorna. Stek utan att det tar fÀrg, smula ner buljongtÀrningarna och hÀll över vatten. LÄt koka tills potatisen och fÀnkÄlen Àr mjuk. Blanda i crÚme fraiche.
LÀgg i ramslöken och spenaten i soppan.
Mixa soppan slÀt i en blender, sila genom en finmaskig sil, smaka av med salt, socker och citron.
Servera soppan med ett gott bröd, rökt lax, rÀkor eller tÄngrom.
Servera medÂ