Foodfolder

Ramslökssoppa

Föregående Nästa
foodfolder_ramslokssoppa.jpeg
Våren i en sked 🌱 Denna grönskande ramslökssoppa är perfekt både till vardags eller festligare tillfällen. Variera toppingen efter smak - rökt lax, räkor, löjrom eller tångrom du väljer. Passar både vegetarianen, pescoterianen eller veganen.

Ingredienser

  • 100 g ramslök
  • 2 st potatis (mjölig)
  • 1 st fänkål
  • 2 näve(ar) spenat
  • 10 kvist löktrav (valfritt)
  • rapsolja
  • 2 st grönsaksbuljong, tärning
  • 1,2 l vatten
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 krm fänkålsfrö
  • 0,5 st citron
  • 2 msk socker
  • salt
  • 4 st rostat skivat surdegsbröd
  • Topping:
  • 100 g rökt lax

Gör så här:

Skala och skiva potatisen, ansa och klyfta fÀnkÄlen.


VÀrm en kastrull med lite rapsolja, lÀgg i potatisen, fÀnkÄl och kryddorna. Stek utan att det tar fÀrg, smula ner buljongtÀrningarna och hÀll över vatten. LÄt koka tills potatisen och fÀnkÄlen Àr mjuk. Blanda i crÚme fraiche.


LÀgg i ramslöken och spenaten i soppan.


Mixa soppan slÀt i en blender, sila genom en finmaskig sil, smaka av med salt, socker och citron.


Servera soppan med ett gott bröd, rökt lax, rÀkor eller tÄngrom.


Servera medÂ