
Ingredienser
- 130 g torkade tranbär alt. dadlar
- Botten:
- 100 g hasselnötter
- 80 g valnötter
- 1 nypa(or) salt
- Fyllning:
- 6 st avokado
- 2 msk jornötssmör
- 130 g kokosolja
- 1 dl sirap gärna agavesirap
- 2,5 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa(or) salt
Gör så här:
Förbered en form med plastfolie alt bakplåtspapper
Mixa nötterna i en matberedare tills de har hackats grovt. Tillsätt dadlarna och en nypa salt och kör matberedaren tills att blandningen klumpar ihop sig lite. Häll ut nötblandningen över botten på formen och tryck ut den jämnt.
Använda den klibbiga bottendegen till att trycka till bakplåtspappret något längs insidan av kanterna på formen så att det ligger fast.
Kör avokado, kokosolja, jordnötssmör, sirap, kakao, vaniljpulver och en nypa salt i en matberedare tills att det blir en jämn smet.
Ber ut chokladsmeten över nötblandningen och jämna till ytan.
Ställ formen i frysen om du vill att den ska stelna snabbt. Det tar ca 1 timme i frysen, ställ den annars i kylen om den ska serveras senare.
Serveras som den är med grädde och rårörda eller färska bär.
Ett glas portvin till kladdkakan är riktigt gott!
Tips
Det går med fördel att byta ut torkade tranbär mot dadlar, russin eller annan torkad frukt.