Foodfolder

Rödbetor med päron, getost och rosmarin

Föregående Nästa
päronochrödbetssallad
Nykokta rödbetor med getost, päron och rosmarin är en riktig vinnare! Bara som det är eller tex med kyckling.

Ingredienser

  • 200 g getost
  • 4 st färska rödbetor (medelstora)
  • 1 st päron
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • 0,5 st färsk apelsin
  • olivolja
  • salt & peppar
  • Dressing:
  • 0,5 dl yoghurt
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

Koka rödbetorna, skär upp dem och lägg på tallrikar.


Skär päronen i klyftor.


Strö hälften av getosten över betorna och päronklyftorna.


Blanda yoghurt, getost, olivolja, salt & peppar och rör ihop det till det dressing.


Pressa apelsinjos över betorna och toppa med dressingen och finhackad rosmarin och salt & peppar.


Testa till;

Tips

Denna sallad passar även till kyckling och kött.