Ingredienser
- 10 st Rödbetor
- 1 st ägg
- 1 dl panko alt vanligt ströbröd
- 0,5 dl bovetemjöl
- 0,5 st citron
- 2 näve(ar) blandsallad
- 0,5 st zucchini (liten)
- 1 dl quinoa
- 0,5 dl pesto
- 100 g feta
- 4 st rädisor
- salt
- svartpeppar
- rapsolja att steka i
Gör så här:
Koka alla utom en rödbeta i saltat vatten ca 30 min (tills de mjuknat).
Skiva en rödbeta med mandolin och pressa citron juice över den. Låt ligga så i ca 30 min.
Koka quinoa enligt anvisningar och skölj salladen och gör "spagetti" av zucchinin.
När rödbetorna kokat klart skiva upp 4 st som biffar och vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko/ströbröd blandat med salt och peppar.
Stek i ganska rikligt med olja på medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida. Vänd betorna när paneringen fått vacker färg på ena sidan.
Skär de resterande betorna i klyftor.
Blanda allt på ett stort fat och strö fetaost över och dekorera med färska kryddor, servera med pesto.
För ett mer proteinrikt val så stek kyckling eller korv och ha i salladen.
Gott till;
Tips
För gluten intoleranta så använd krossat cornflakes istället för ströbröd.
Att panera zucchini är också ett gott tips!