Foodfolder

rödbetscarpaccio

Föregående Nästa
rödbetscarpatio
Ett riktigt gott och lyxigt vegetariskt allternativ på carpaccio! Perfekt som tillbehör till kycklingen, köttet eller som förrätt.

Ingredienser

  • 8 st rödbetor
  • 3 msk pinjenötter
  • 3 msk pumpakärnor
  • 3 msk solrosfrön
  • 0,5 dl vit balsamico vinäger
  • 2 msk flädersaft
  • 80 g manchego ost
  • 1 knippe färsk oregano
  • 1 knippe färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar

Gör så här:

Koka betorna med skalet på i saltat vatten tills de är mjuka, 45-50 min.


Rosta pinjenötter, pumpa- och solroskärnorna i en torr, het panna tills de får färg. Riv osten.


Spola rödbetorna under kallt vatten och gnid av skalen. Skär dem i tunna skivor gärna med en mandolin.


Lägg upp betorna på ett stort fat eller förrätts tallrikar. Strö osten över.


Fin hacka örterna och blanda med vinäger, flädersaft och olja och ringla över betorna.


Strö över salt och peppar, pinjenötter och pumpa- och solroskärnor.