
Både smaken och kulören livar upp pannkakorna! Mixa i förkokta rödbetor din pannkakssmet och servera dem med chèvrekräm & hjortron.
Ingredienser
- 100 g förkokta rödbetor
- 1 tsk salt
- 3 st ägg
- 6 dl mjölk
- 3 msk smält smör
- 2,5 dl vetemjöl
- Tillbehör:
- 100 g bland sallad
- 200 g chèvre
- 1,2 dl creme franchise
- 1 dl hjortronsylt
Gör så här:
Mixa de förkokta rödbetorna med mjölk och ägg, rör ner mjöl och salt och vispa till en slät smet.
Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten.
Stek tunna pannkakorna i stekpannan och om den blir torr pensla med rapsolja.
Blanda ihop krämen, chèvre och creme fraiche.
Servera pannkakorna med chèvrekräm, hjortronsylt och sallad.
Testa även