
Pesto kan varieras i all oändlighet. Här är ett recept med ruccola och mandel. Du kan lätt variera det med olika nötter eller frön. Örter eller sallad/kål och olika typer av hårdostar elller näringsjäst för veganskt allternativ. Ta det du har hemma! Peston passar till pasta, kyckling, kött eller fisk - eller som dipp.
Ingredienser
- 200 g ruccola
- 1 dl mandel eller solrosfrön
- 0,5 st citron
- 50 g valfri hårdost
- 0,5 dl raps eller olivolja
- Tillbehör:
- pasta
- 1 st mozzarella
Gör så här:
Riv osten och mixa ihop ingredienserna och smaka av med citron (både sat och zest efter smak), salt och peppar. Citronen gör att ruccola inte oxiderar och brun.
Gör du pasta till peston så häll i lite pasta vatten i peston innan du blandar den med pastan för att göra den krämigare. Toppa med mozzarella eller valfritt tillbehör.
Bu kan byta ut mandel till solrosfrön eller pinjenötter. Grönkål eller basilika istället för ruccola. Ta det du har hemma!
Testa även
Tips
För vegansk resultat så byt ut osten mot Bjäst som finns att köpa i hälsokostbutiker.