Foodfolder

Lax med färskpotatis och sparris

Föregående Nästa
image.jpeg (338)
image.jpeg (335)
image.jpeg (341)
Halstrad lax som serveras med färskpotatis och sparris i en fräsch citron dressing och wasabi smaksatt Smetana. Perfekt maträtt att inviga balkongen med!

Ingredienser

  • 300 g Salma lax
  • 8 st grön sparris
  • 8 st färsk potatis (små)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 tsk grönpeppar (hel)
  • 0,5 dl smetana
  • 2 msk wasabi
  • 0,5 tsk citron zest (finrivet skal)
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Skrubba potatisarna och koka dem i saltat vatten.


Skala nederdelen på sparrisen och lägg ner dem tillsammans med potatisarna när det är ca 2 min kvar.


Skär sparrisen i bitar på 3-4 cm, blanda dem med potatisarna, gräslök, olivolja, citronjuice, salt och peppar.


Blanda smetana och wasabi. Smaksätt röran med citronskal och salt.


Mortla fänkålsfrö, dillfrö och torkad grönpeppar. Vänd laxen i kryddmixen och stek den hastigt i het panna, cirka 5 sekunder. Skär den sedan i skivor. Tänk på att använda en riktigt vass kniv.


Servera laxen med sparris- och potatissalladen samt wasabiröran.





Maträtten är inspirerad av ett recept från F12.


Gott med rosé till;