Foodfolder

Gratinerad savoykål

Föregående Nästa
image.jpeg (236)
image.jpeg (240)
Nu blir de säsongsmat! Har ni sett alla vackra savoykåls huvuden som fyller grönsakshyllorna i affären? Lätt som en plätt - skiva upp kålen, gratinera med ost, mandlar, ströbröd och örter.

Ingredienser

  • 1 kg savoykål
  • 1,5 dl ost (gärna smakrik)
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 2 msk färskpressad citron
  • 4 själk(ar) färsk rosmarin
  • 1 dl hackade mandlar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.


Skär upp kålen i "klyftor" och lägg ner i en oljad ugnssäker from.


Häll på vatten, hackade mandlar, riven ost, ströbröd, citron saft, salt & peppar och strö tillsist rosmarinen över.


Låt gräddas i ca 25-30 min i ugnen. Om kålen blir mörk i kanterna så sätt ugnsfolie över.



Gott till;