Nu blir de säsongsmat! Har ni sett alla vackra savoykåls huvuden som fyller grönsakshyllorna i affären? Lätt som en plätt - skiva upp kålen, gratinera med ost, mandlar, ströbröd och örter.
Ingredienser
- 1 kg savoykål
- 1,5 dl ost (gärna smakrik)
- 1 dl ströbröd
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl vatten
- salt
- peppar
- 2 msk färskpressad citron
- 4 själk(ar) färsk rosmarin
- 1 dl hackade mandlar
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär upp kålen i "klyftor" och lägg ner i en oljad ugnssäker from.
Häll på vatten, hackade mandlar, riven ost, ströbröd, citron saft, salt & peppar och strö tillsist rosmarinen över.
Låt gräddas i ca 25-30 min i ugnen. Om kålen blir mörk i kanterna så sätt ugnsfolie över.
Gott till;