
Jag bara älskar smak kombon i semlor. Här är en variant på en klassisk semla, men som en kladdkaka. Perfekt året om! Win win!
Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk mortlade kardemummakärnor
- 150 g rapsolja
- 2 nypa(or) salt
- 1 st apelsin
- 160 g grovt riven mandelmassa
- Topping:
- 2 dl vispgrädde
- hackade mandlar
- florsocker
Gör så här:
Rör ihop socker och ägg. Rör ner mjöl, kardemumma, salt och olja. Riv mandelmassa och zesten från apelsinen och vänd ner i smeten. Häll den sen i en störda alt. bakplåtspappers beklädd form.
Grädda mitt i ugnen på 190 grader i ca 18-20 min, den ska fortfarande vara kladdig i mitten.
Låt kakan svalna helt. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde.
Tips
Receptet gör sig utmärkt som mjölkfritt då du kan byta ut grädden mot en vegetabilisk en.