
Mat i säsong när den är som godast ;) Smörbakad rotselleri med betor och parmesan är gudomligt gott som det är eller som tillbehör till köttbiten.
Ingredienser
- rotselleri
- 1 msk olivolja
- 50 g smör
- 1 knippe blad persilja
- salt
- peppar
- 8 st polkabetor
- 1 klyfta(or) citron
- 100 g parmesan
Gör så här:
Skala rotsellerin ordentligt och gnid sedan in den runt om med olja.
Salta och lägg ner dem i en ugnssäker form lägg sedan på klickar av smör.
Baka i ugnen på 220 grader i 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och baka i 60 minuter.
Lägg rödbetorna i kokande vatten med ca 1 msk salt per liter vatten. Koka dem sakta nätt och jämnt mjuka 15-20 minuter beroende på storleken. Prova med sticka om de är färdiga.
Låt dem svalna och dra sedan av skalet. Skär dem i klyftor och pressa lite citron över.
Ta ut rotsellerin ur ugnen och dela den i stora bitar, blanda ner betorna, persiljan och toppa med osten.
Salta och peppra lätt.
Servera rätten som den är eller tillsammans med en köttbit.