
Ingredienser
- 0,2 kg svartkål
- 2 msk rapsolja
- Topping:
- tryffelsalt
Gör så här:
Tryffelsalt finns i välsorterade matbutiker eller delikatessbutiker, jag gjorde mitt eget då jag köpt en tryffel som låg i grovsalt. Dvs saltet tar smak från den färska tryffeln och istället för att slänga de så bortlade jag de och strödde över den rostade svartkålen. Om du inte får tag i varken färsk tryffel eller salt så kan du ta lite tryffelolja men var försiktig då den ofta är väldigt distinkt.
svartkålschips
Sätt ugnen på 90- 100 grader.
Skölj kålen och krama den sedan med hushållspapper.
Skär bort strängen i mitten och lägg kålen i en plastpåse eller skål.
Häll på olja och blanda runt.
Lägg ut kålen på plåtar med bakplåtspapper, så att svartkålsbitarna ligger helt utspridda.
Salta med tryffelsaltet.
Sätt in en plåt i taget i ugnen.
Låt stå i ugnen 15-20 minuter eller tills alla chipsen är krispiga och torra. Tiden beror lite på ugnens intensitet.
Gott till
Tips
Psst. Använd även tryffelsaltet på din popcorn!