Uttjatat ja! Men enkel är mycket gott!
Tomatsoppa går att göra på många olika sätt denna gång blev de en matig variant och istället för att servera med ett vitlöksbröd eller ost smörgås så dekorerade jag med ruccola som ger en härlig pepprig smak.
Ingredienser
- 2 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g sötpotatis
- 400 g ekologiska krossade tomater
- 1 msk tomat puré
- 2 dl kokta röda liner
- 1 msk tahini
- 1 tsk sambal olek
- 2 st grönsaksbuljong
- 5 dl hett vatten
- 2 dl ruccola
- 2 msk rapsolja
- 2 nypa salt
- 2 nypa svartpeppar
- 4 nypa svarta sesamfrön
Gör så här:
Hacka lök och vitlök. Skala och skär sötpotatis i bitar.
Fräs lök, vitlök och sötpotatisen i olja tills de mjukar.
Tillsätt resterade ingredienserna (förutom sesam och ruccola) och låt koka 15 minuter.
Mixa soppan slät, smaka av med lite mera salt och späd soppan med vatten om det behövs.
Dekorera med svarta sesamfrön och ruccola.
Tips
Servera gärna med ett gott bröd med ost på!