Foodfolder

Torka nässlor

Föregående Nästa
IMG_8937.JPG
Nässlan må ha ett dåligt rykte speciellt när man är barn med den är en fantastisk växt som man kan göra mycket gott med. Torkade nässlor kan man ha på soppor, i bröd, gröna smoothies och te är bara några exempel.

Ingredienser

  • nässlor
  • bakplåtspapper

Gör så här:

Plocka nässkorna gärna  med plathanskar alt. läderhandskar för att att bli bränd av dem.


Skölj nässlorna och låt dem torka på ett bakplåtspapper.


Torka dem i ugn på låg temperatur (50-70 grader) tar ett par timmar. Tänk på att inte ha hög värme i ugnen eftersom det förstör nässlornas enzymer och vitaminer, samt kan ge brända blad. 


När nässlorna är torkade, så kan du ta bort nässelstjälkarna från bladen och förvara dem i en lufttät burk eller om du mixar dem så att de blir till pulver. 


Gör ditt eget nässelté
Använd 1 tsk torkade nässlor i en kopp te, och drick ett par gånger per dag. Nässlor sägs motverka tarminfektion och inflammationer.


Gör även... Nässelchips!


Testa även

Tips

Lyssna på podden via ItunesSpotify eller Acast.