Foodfolder

Tryffeläggröra

Föregående Nästa
foodfolder-tryffel-äggröra.jpeg
Höjden av lyx är helt klart äggröra där äggen förvarats och smaksatts av tryffel. Avsluta äggröran med att "osparsamt" riva färsk tryffel, servera sedan genast och njut! Psst! Detta är även en perfekt förrätt att ackompanjera med löjrom & grönkålschips.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 msk smör
  • 1 msk smetana
  • 1 msk riven hårdost
  • salt
  • Topping:
  • färskriven tryffel
  • Tillbehör:
  • 2 skiva(or) bröd

Gör så här:

Hemligheten bakom smaken i tryffeläggröra är att man förvarar den färska tryffeln i en burk tillsammans med äggen. Tryffel har en distinkt doft, så den absorberas in i äggen vilket smaksätter röran ljuvligt! Så låt tryffeln ligga minst 24 tim med äggen innan du ska tillaga äggröran.


Rör lätt ihop alla ingredienser till äggröran. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och häll i äggsmeten. Värm under omrörning och ta stekpannan från värmen precis innan smeten har stelnat helt.


Servera tryffeläggröran med bröd och toppa rätten med att riva färsk tryffel.



Läs även

Tips

Här hittar du recept på Grönkålschips!