Foodfolder

Ugnsbakade paprikor med tofu och blomkålsris

Föregående Nästa
foodfolder-fylld-paprika.JPG
Lättlagat, nyttigt och otroligt gott! Är inte så van att laga tofu men testade So Fine veganska tofu. Krispigt, gott och mättande.

Ingredienser

  • 4 st paprika
  • 250 g tofu
  • 0,3 kg blomkål
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk rökt olivolja (olivolja går bra det med)
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 dl riven parmesan eller annan lagrad ost
  • salt
  • svartpeppar
  • Topping:
  • bladpersilja

Gör så här:

Värm ugnen till 150°.


Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 5 minuter i lättsaltat vatten. 


Riv blombålen till ris och skala och pressa ner vitlöken i en skål. Haka upp paprikan som är kvar på "locken" och tillsätt tofu i mindre kuber, chiliflakes, olivolja och salt och peppar. 


Ställ de urkärnade paprikorna i en ugnssäker form, fyll med blandningen och strö den rivna osten över.


Baka i 30-40 minuter i ugnen.



Testa även;

Tips

Om man vill byta ut tofu så kan man tillsatta stekt kött- kycklingfärs eller halloumi bitar.