
Lättlagat, nyttigt och otroligt gott! Är inte så van att laga tofu men testade So Fine veganska tofu. Krispigt, gott och mättande.
Ingredienser
- 4 st paprika
- 250 g tofu
- 0,3 kg blomkål
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 msk rökt olivolja (olivolja går bra det med)
- 1 krm chiliflakes
- 0,5 dl riven parmesan eller annan lagrad ost
- salt
- svartpeppar
- Topping:
- bladpersilja
Gör så här:
Värm ugnen till 150°.
Skölj paprikorna och skär av ett tunt lock, som sparas. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 5 minuter i lättsaltat vatten.
Riv blombålen till ris och skala och pressa ner vitlöken i en skål. Haka upp paprikan som är kvar på "locken" och tillsätt tofu i mindre kuber, chiliflakes, olivolja och salt och peppar.
Ställ de urkärnade paprikorna i en ugnssäker form, fyll med blandningen och strö den rivna osten över.
Baka i 30-40 minuter i ugnen.
Testa även;
Tips
Om man vill byta ut tofu så kan man tillsatta stekt kött- kycklingfärs eller halloumi bitar.