Enkel och lättlagad mat är något man behöver när tiden är knapp. Ugnsrostad pumpa med chili, vitlök och färska örter är både gott till middag och som plock på buffén. Sötman i pumpan matchar och förstärks med parmesanost. Servera gärna med en lufttorkad skinka, sältan passar pumpan perfekt.
Ingredienser
- 0,3 kg butternut pumpa
- 2 klyfta(or) vitlök
- 2 msk olivolja
- 1 st chili
- salt
- Tillbehör:
- 50 g parmesan
- 1 själk(ar) bladpersilja
- 1 själk(ar) rosmarin
- 1 msk pumpafrön
- 100 g serrano skinka
Gör så här:
Sätt ugnen på 200˚C.
Skala, dela och kärna ur pumpan. Skär den i mindre bitar.
Kärna ur chilin och skär i större bitar.
Lägg pumpan och chilin i en ugnssäker form, häll över olivoljan och salta. Rosta dem mjuka och gyllenbruna ca 10 minuter.
Smaksätt med salt och riv parmesan över.
Hacka örterna och strö över.
Servera med pumpafrön och parmaskinka.
OBS! Butternutpumpan kan ersättas av någon annan pumpa sort eller squach. Smakmässigt är pumpor rätt lika så när som på sötma och texturen.
Testa även;
Tips
Vill du göra soppa istället så kör pumpa, chili, vitlök med en stavmixer och häll på några matskedar grädde och grönsaksbuljong. Rör ned parmesan så att soppan blir balanserad. Toppa med tillbehören!