
Kronärtskockor är bland de bästa jag vet och de är dessutom sprängfyllda med nyttigheter! Man kategoriserar dem som innunsystem-boostande livsmedel. Jag brukar vanligtvis koka dem men de mindre är perfekta att ugnsrosta.
Ingredienser
- 3 st späda kronärtskockor
- 0,5 st citron
- 1 klyfta(or) vitlök
- 2 msk rapsolja
- 25 g smör
- fling salt
Gör så här:
Ansa topparna på bladen och halvera kronärtskockorna på längden. Lägg dem sedan i en ugnssäker form.
Ringla olja och pressa citron över skockorna, riv vitlök och citron zest över dem. Skär smör i stavar och lägg i formen. Baka i ugn tills bladen börjar släppa, det tar ca 40 min. Vänd dem efter halva tiden.
Doppa kronärtskockan i oljan från ugnsformen eller i aioli.
Kronärtskockorna är perfekta som som tillbehör, eller som huvudrätt med en sallad.
Gott till