Foodfolder

Ugnsrostade rädisor

Föregående Nästa
foodfolder-ugnsrostade-rädisor-2.jpeg
foodfolder-ugnsrostade-rädisor-3.jpeg (1)
foodfolder-ugnsrostade-rädisor-1.jpeg (1)
​Ugnsrostade rädisor är riktigt gott och nyttigt, de blir söta, lite peppriga och behåller sin krispighet. Passart perfekt som tillbehör till grillad fisk, fläskfilé eller kyckling.

Ingredienser

  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 st citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • Topping:
  • persilja (valfritt)

Gör så här:

Skär bort de blasten från rädisorna. Skär i halvor.


Skölj och skär av blasten. Blasten kan du använda till att göra Salsa verde.


Lägg rädisorna i en ugnssäker form ringla över olivolja, salt och peppar.


Rosta i ugnen på ca 200 grader i 10-12 minuter, eller tills rädisorna börjar bli gyllenbruna på kanterna.


Toppa de ugnsrostade rädisorna med örter och ett par droppar citron.



Testa även