Ingredienser
- 300 g Ryggbiff
- 250 g Räkor
- 1 knippe vårlök
- 16 st rispapper
- 2 dl isbergssallad (finskuren)
- 2 dl sjögräsnudlar
- 2 st morötter
- 0,5 st gurka
- 1 st avokado (valfritt)
- 1 dl böngroddar eller andra groddar
- 1 knippe färsk mynta
- 1 knippe färsk koriander
- Sås:
- 1 dl kokossocker
- 1 dl hett vatten
- 3 msk färsk ingefära (finhackad)
- 1 st röd chili
- 3 msk fisksås
- 2 st vitlök
- 2 st färsk lime
- 0,5 dl risvinäger
Gör så här:
Tina och skala räkorna.
Stek biffen hastigt i panna så att den fortfarande är röd inuti, strimla upp den.
Hacka/strimla isbergssallad och vårlök. Skär gurka och morot i tunna stavar.
Dippsås
Blanda kokossocker med hett vatten i en skål och rör om tills det har löst sig.
Tillsätt pressad lime, vitlök, ingefära, chili, risvinäger, lime och fisksås.
Vårrullar
Marinera i räkorna/biffen i en del av dippsåsen.
Häll upp hett vatten i förslagsvis en djuptallrik eller stekpanna.
Doppa ett rispapper i taget i hett vatten i cirka 15 sekunder tills det har mjuknat.
Lägg i biff eller räkor, sallad, morot, gurka, eventuellt böngroddar, generöst med färsk mynta- och koriander blad.
Vik ihop paketet. Börja med att vika ihop botten, sedan sidorna. Rulla ihop och se till att papperet fäster i änden. Fortsätt likadant med resten.
Servera med dippsåsen.
Gott till
Tips
Experimentera gärna med innehållet, tex halstrad sesam lax eller köttfärs är även en bra kombination.
Kronenbourg 1664 Blance passar perfekt! Fruktig smak med tydlig karaktär av citron och koriander.