
Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 klyfta(or) vitlök
- 2 msk rapsolja
- 4 dl linser
- 2 dl valfritt vin
- 2 burk(ar) passerade tomater
- 0,5 kg pumpa
- 1 msk paprika pulver (starkt)
- 1 tsk kummin
- 1 krm röd chili
- 0,5 krm kanel
- salt & peppar
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 190 g svarta bönor
- 1 knippe bladpersilja
- 8 st champinjoner
- Tillbehör:
- surdegsbröd
Gör så här:
Skala, dela och kärna ur pumpan. Skär den i mindre kuber.
Stek/svetta grovt hackad lök i rapsolja tillsammans med skivad vitlök (ca 2 min).
Tillsätt linser och låt dem fräsa en kort stund med löken, tillsätt vinet och låt hälften reducera in i linserna.
Häll ner tomaterna, pumpan och tillsätt buljong och kryddorna i grytan. Låt den koka upp och sjuda på låg värme i 20 min eller tills pumpan känns mjuk. Om det behövs mer vätska, tillsätt vatten, vin eller fino sherry.
TIPS >> Får du en "slatt" vin över häll den i en fryspåse och frys in den till du ska laga en gryta eller sås!
Häll av och skölj av bönorna och tillsätt i grytan.
Skiva champinjonerna och hacka bladpersilja, strö över dem över grytan när den är klar.
Servera med rostat surdegsbröd.
Gott till