GastroVin/Studio Nian

Färskpotatis i brynt smör och kaviar

Föregående Nästa
P1040476.JPG
Tradition med inslag av det allra godaste - färskpotatis, brynt smör, rödlök, kaviar och gräddfil. Snart är det midsommar och måste det se likadant ut år efter år? Sillfat efter sillfat. Här kommer en förrätt som kanske kan trigga er för att göra en liten förrätt innan man sätter gaffeln i sillbiten.

Ingredienser

  • 400 g Potatis
  • 4 msk Smör
  • 4 msk Kaviar
  • 4 msk Gräddfil
  • 1 knippe Dill
  • 1 krm Salt och peppar
  • 1 st Rödlök

Gör så här:

Koka potatisen nästan klar. Torka av potatisen och stek den gyllenbrun i brynt smör.


Hacka löken i små bitar.


Klicka ut kaviar och gräddfil på tallrikar.


När potatisen är stekt så lägg på några bitar på tallriken, låt löken falla fritt över rätten. Knipsa ett par dillkvistar och dekorera med.


Toppa rätten med flingsalt och nymald svartpeppar.


Servera omgående och njut.


Lyssna på

Tips

Fungerar som en egen förrätt,  vill man så fungerar det till alla sorter sillar och varför inte ett löskokt ägg till.