GastroVin/Studio Nian

2013 Musella Valpolicella Superiore Ripasso

Föregående Nästa
tryffelpasta
P1060126.JPG
Italien och dess fantastiska viner, till denna goding så bjuder vi på tryffelpasta som man kan smaksätta med vilket protein som man nu önskar.

Beskrivning:

Till denna spektakulära rätt skall vi såklart ha ett vin som går i råvarornas fotspår. Jag väljer 2013 Musella Valpolicella Superiore Ripasso. Ett vin som jag vet kommer att samspela med rätten. Vi har en blend på följande vis, 70% Corvina, 20% Rondinella och 10% Barbera. Doften har ett fint djup av varma körsbär, färska örter. Och redan här så kommer en del av kraften från Amaronevinernas ”tyngd”, man har i macereringen av musten använt sig av drav från Amarone, och det ger struktur till vinet. Smaken är balanserad och jag känner nu mer av fatens inverkan på vinet och det skapas en trygghet i vinet. De rostade tonerna av kaffe, ceder och återigen fat får mig att le inombords.


Ett vin som passar utmärkt till krämigheten och tryffelns underbara smak. Prova själva och tycke till.


Länk till vinet.