GastroVin/Studio Nian

Betan gör hela rätten

Föregående Nästa
IMG_6969.JPG
Från jord till bord- Betor är något vi använder för sällan i våra kök, oftast så läggs den in och får då inte sin naturliga smak. Prova nästa gång ni inhandlar betor, Koka det i enbart saltat vatten... Det kommer smaka fantastisk.

Ingredienser

  • 4 st Betor
  • 1 krm Salt, peppar
  • 4 msk Smör
  • 4 msk Smetana
  • 4 msk Getost
  • 2 msk Honung
  • 1 knippe Krasse

Gör så här:

1. Tvätta av betorna och lägg ned de i en gryta med kallt vatten och salt


2. Koka upp och låt betorna får sjuda, inte koka 


3. Känn med en sticka om betorna är klara


4. Skala betorna omgående och lägg ned de i en kastrull med smör. Låt smöret smälta


5. Rör ihop Smetana och getost, smaksätt med honung, salt och peppar


6. Lägg krämen i botten av tallriken och placera betan ovanpå


7. Strö krasse över rätten och avnjutes omgående, då betan skall vara varm


 


Gott i glaset;