
Varför inte? Alla borde testa och både göra och äta Sparrisglass. Blir förvånad över att det inte är fler som testat vårens godaste glass.
Ingredienser
- 1 st Vitsparris
- 3 dl Grädde
- 130 g socker
- 1 st Vaniljstång
- 5 st Ägg
Gör så här:
1. Skala sparrisen och dela ned i mindre bitar
2. Sjud sparrisen, vaniljstång med grädden i ca 10 min, behöver inte koka.
3. Häll av sparris från grädden.
4. Vispa äggula och socker pösigt
5. När grädden fått svalna av så blanda ned ägg och socker
6. Låt nu glassmeten få sjuda i 20 minuter på svag värme
7. sila igen och låt bli kall i kyl
8. Kör sen i glassmaskin
9. Skala några skivor av sparrisen och doppa i socker
10. Dekorera med valfria örter och skott
Tips
Låt sparris skivorna vara rumstempererade och glassen skall riktigt kall.