
En vansinnigt god dessert! Prova!
Ingredienser
- Topping:
- 350 g Tinade Blåbär
- 1 dl Färskpressad citronjuice
- 1,25 dl Socker
- Botten:
- 150 g Digestivekex
- 100 g Smält smör
- Fyllning:
- 250 g Mascarpone
- 2,5 dl Cream Fraiche
- 2,5 msk Florsocker
- 1 st Finrivet skal av Citron
Gör så här:
Lägg citronjuice, blåbär och socker i en kastrull. Låt småkoka i ca 15 min så konsistensen blir något krämig. Ta kastrullen från värmen och låt svalna ordentligt.
Mixa digistivekexen till fina smulor genom att använda en matberedare alternativt krossa kexen i en påse. Lägg sedan smulorna i en bunke och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en form eller ett glas.
Vispa ihop mascarpone och crème fraîche och tillsätt florsocker, citronskal och rör ihop.
Häll fyllningen på digistivebotten och låt stå några timmar i kylen eller tills den har stelnat. Toppa med blåbärsblandningen.
Servera som du vill, tex med krossade digestive och rivet citronskal på toppen.
Tips
Vill man kan man toppa ytterligare med färska skivade jordgubbar, supergott!!