Hemmakocken

Cypriotiska Köttbullar

Föregående Nästa
hemmakocken-köttbullar
En kul, lite annorlunda rätt som kan ge ett efterlängtat komplement till den vanliga köttbullen!

Ingredienser

  • 5 st Skivor vitt bröd (gärna utan kanter)
  • 1 knippe Persilja
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Ägg
  • 400 g Nötfärs (el Lammfärs)
  • 1 tsk Flingsalt
  • 2 krm Svartpeppar
  • 1 tsk Oregano
  • 2 krm Malen Kanel

Gör så här:

Lägg brödskivorna i vatten så att de täcks.


Hacka persilja, gul lök och vitlök fint.


Ta upp brödet och krama ur det mesta av vattnet.


Blanda färsen du valt med brödet, persiljan, löken, vitlöken, ägget samt kryddorna.


Forma till större köttbullar och stek i smör och olja.


Servera gärna med en en enkel tomatsås och en bit bröd tillsammans med några citronklyftor.


Alternativt en stor sallad och/eller ugnsstekt potatis.

Tips

Lägg gärna lite extra tid på att hacka lök och vitlök så fint man kan, då detta höjer känslan av kvalitén på köttbullarna avsevärt.