
Man skall ta varje chans man får till att äta långlunch!
Häromdagen tog vi äntligen tag i våra planer på långlunch. Sagt och gjort så bjöd vi över vänner och slog oss ner. Succé!
Man äter och dricker gott, maten återkommer jag till längre ned, och umgås med familj och vänner. Barnen kommer och går, äter och leker om vartannat, men det är ju så livet ska vara, enkelt!
Men varför tar man sig inte oftare tid till att äta länge? Allt ska ju gå så fort nu för tiden! Konceptet långlunch är garanterat något jag kommer att satsa på hårt i sommar! Gör det ni med!
Tillbaka till maten;
Vi inledde med skuren matjessill, hackad kokt potatis, gräddfil samt egen gräslök upplagt i låga glas. Det enkla är oftast det bästa!
Varmrätten blev grillad biff med egen friterad pommes frites, slagen bearnaise samt en sparrissallad med bönor, senap och dragon.
Till efterrätt blev det en klassisk vaniljglass med jordgubbar. Magiskt!
Prova gärna salladen, recept; portioner 4
200g färska bönor
8 gröna sparrisar
8 rädisor
140g bacon
1/2 kruka färsk dragon
Dressing;
0,5-1 msk grovkornig dijonsenap (smaka av!)
2 tsk rödvinsvinäger
2 msk rapsolja
Salt och peppar
Koka bönor och sparris var för sig i saltat vatten. Låt svalna och skär upp i mindre bitar. Skiva rädisorna tunt. Skär bacon i små bitar och stek knapriga, låt rinna av på papper. Blanda dressingen och tillsätt salt och peppar efter smak. Blanda grönsaker och bacon, häll över dressingen och strö över färsk dragon. Vi toppade vår sallad med färsk riven parmesan, bara för att det är så vansinnigt gott. Smaklig spis!