
Ingredienser
- 8 st Kokta potatisar
- 1 st Gul Zucchini
- 0,5 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 6 st Svartkålsblad
- 400 g Lax
- 1 knippe Färsk dill
Gör så här:
Skär upp dina kokta potatisar i lagom stora bitar och börja med att steka dom i ganska rejält med smör, detta medan du gör i ordning det andra ingredienserna.
Skär upp laxen i små fina kuber, salta och peppra och ställ åt sidan
Hacka gul lök och vitlök smått
Skölj svartkålsbladen och skär bort stjälkarna samt skär bladen i mindre bitar
Skölj den gula zucchinin och skär upp i lagom stora kuber
Gå sedan i med dina övriga ingredienser (ej laxen) i stekpannan med potatis - sist svartkålsbladen då dessa behöver minst tid.
Lägg över grönsakerna och potatisen på en tallrik och stek sedan laxen i samma stekpanna så den får fin färg och lyster. Häll tillbaka grönsakerna i pannan och blanda runt försiktigt med laxen.
Klipp över lite färsk dill och servera!
Till maten serverade jag en pepparrotssås till oss vuxna. 2 delar cream fraîche samt en del majonäs med pepparrot (på tub) och färsk dill efter tycke och smak. Barnen nöjde sig med en klick gräddfil som tillbehör.
Tips
- Blanda gärna i fler grönsaker eller andra ingredienser som du tror kan passa. Varför inte ärtor tex.
- Låt gärna såsen stå i kylen en stund så smakerna får tid att sätta sig!