Hemmakocken

Laxpytt med härligt god pepparrotssås

Föregående Nästa
hemmakocken-lax-pytt
Ständiga frågan - hur får man barnen att äta mer fisk. Jag tänkte pytt i panna och skapade därför detta recept. Det gick hem - Vi tyckte alla det var riktigt gott!

Ingredienser

  • 8 st Kokta potatisar
  • 1 st Gul Zucchini
  • 0,5 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 6 st Svartkålsblad
  • 400 g Lax
  • 1 knippe Färsk dill

Gör så här:

 


Skär upp dina kokta potatisar i lagom stora bitar och börja med att steka dom i ganska rejält med smör, detta medan du gör i ordning det andra ingredienserna.


Skär upp laxen i små fina kuber, salta och peppra och ställ åt sidan


Hacka gul lök och vitlök smått


Skölj svartkålsbladen och skär bort stjälkarna samt skär bladen i mindre bitar


Skölj den gula zucchinin och skär upp i lagom stora kuber


Gå sedan i med dina övriga ingredienser (ej laxen) i stekpannan med potatis - sist svartkålsbladen då dessa behöver minst tid.


Lägg över grönsakerna och potatisen på en tallrik och stek sedan laxen i samma stekpanna så den får fin färg och lyster. Häll tillbaka grönsakerna i pannan och blanda runt försiktigt med laxen.


Klipp över lite färsk dill och servera!


 


Till maten serverade jag en pepparrotssås till oss vuxna. 2 delar cream fraîche samt en del majonäs med pepparrot (på tub) och färsk dill efter tycke och smak. Barnen nöjde sig med en klick gräddfil som tillbehör.

Tips

- Blanda gärna i fler grönsaker eller andra ingredienser som du tror kan passa. Varför inte ärtor tex.

- Låt gärna såsen stå i kylen en stund så smakerna får tid att sätta sig!