Homemade Stockholm

Blåbärspaj med kolagrädde och lakrits!

Föregående Nästa
bär paj.jpg
Den här blåbärspajen med lakrits och kolagrädde blev över mina förväntningar. Kombinationen med bär, lakrits och kola är fantastisk! Värd att baka i helgen!

Ingredienser

  • Fyllning:
  • 400 g blåbär eller annat bär
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk maizena
  • Deg:
  • 1 dl strösocker
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 150 g smör
  • 3 msk ljus sirap
  • 0,5 dl hackade mandlar
  • Topping:
  • 3.0 dl grädde
  • 100 g philadelphia
  • 1.0 dl dulce de leche/karamelliserad mjölk
  • 2.5 tsk lakritspulver

Gör så här:

Lägg blåbären i en pajform. Blanda socker och maizena. Strö över bären.
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Nyp i smöret och sirapen.


Smula smuldegen över bären och grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 min tills den är gyllenbrun.
Servera ljummen med kolagrädden och strö ev över lite lakritspulver.


Vispa grädden med philadephia och dulce de leche. Smaksätt med lakritspulver.
Servera!

Kommentarer: