
Den här blåbärspajen med lakrits och kolagrädde blev över mina förväntningar. Kombinationen med bär, lakrits och kola är fantastisk! Värd att baka i helgen!
Ingredienser
- Fyllning:
- 400 g blåbär eller annat bär
- 1 dl strösocker
- 1 msk maizena
- Deg:
- 1 dl strösocker
- 2,5 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 150 g smör
- 3 msk ljus sirap
- 0,5 dl hackade mandlar
- Topping:
- 3.0 dl grädde
- 100 g philadelphia
- 1.0 dl dulce de leche/karamelliserad mjölk
- 2.5 tsk lakritspulver
Gör så här:
Lägg blåbären i en pajform. Blanda socker och maizena. Strö över bären.
Blanda alla torra ingredienser till smuldegen. Nyp i smöret och sirapen.
Smula smuldegen över bären och grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 min tills den är gyllenbrun.
Servera ljummen med kolagrädden och strö ev över lite lakritspulver.
Vispa grädden med philadephia och dulce de leche. Smaksätt med lakritspulver.
Servera!