Homemade Stockholm

Mitt godaste fröknäckebröd!

Föregående Nästa
frc3b6knc3a4ckebrc3b6d1-1.jpg
Ni har sett det förr men här är dom igen fast ännu lite godare! Fröknäckebröd, det här är mitt favorit knäckebröd! Jag kan äta hur många som helst och gärna med philadelphia på. Detta gjorde jag med kokosolja istället för vanlig olja och hade även i lite honung och majsmjöl. Blir fantastiskt gott! Man kan äta dom som snacks rakt upp och ned!

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 msk honung
  • 4 msk kokosolja
  • 1,5 dl uppkokat vatten

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vatten och smält kokosoljan och honungen där i. Blanda sedan ner i fröblandningen och låt den stå i några minuter så den får svälla.
2. Kavla eller tryck sen ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt. Det är gott om knäckebrödet blir tunt. Skär sen bitar så stora du vill ha. Eller bryt bitar sen när det är klart.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, beroende på hur tjockt du gör det och hur din ugn funkar. Jag har gasugn så min tid kan variera från en vanlig ugn. Håll lite koll.
4. Låt sen svalan, då stelnar det mer så ingen panik om det fått färg men inte är helt knäckigt. Bryt sen i bitar och bred på lite philadelphia eller en god ostbit.


English:
1. Preheat the oven to 160 degrees. Mix all the dry ingredients in a bowl. Boil the water and melt the coconut oil and honey in the hot water. Blend with the other ingredients and let it stand for a few minutes to swell.


2. Roll or push out the dough between two baking sheet. Make it as thin as you can.


3. Bake in the center of the oven for about 30 minutes, depending on how thick you made it and how your oven works. Keep an eye.


4. Let it cool and then break it into pieces. Serve with your favourite cheese! Enyoj!