
Hallonsorbet! Jag gillar verkligen sorbet och det är perfekt att ha som dessert efter en lite tyngre middag då du bara vill ha något lätt och fräscht, lite sorbet går alltid ner. Denna sorbeten har jag gjort sen jag var liten, då åt jag den oftast med en stor bit kladdkaka ; D Mumms!
Ingredienser
- 4 dl Hallon
- 1 dl vatten
- 1,25 dl strösocker
- 1 st saft från citron
- 1 st äggvita
Gör så här:
Koka upp hallon, vatten, och socker. Låt svalna och mixa med en stavmixer. Vill du ha en helt slät sorbet kan du även sila bort kärnorna från hallonen.
Blanda i citronsaften och smaka av. Vispa äggvitan till ett ganska hårt fluff, häll i hallonblandningen och rör runt tills allt är blandat. Kör i glassmaskinen enligt maskinens instruktioner tills glassen är klar. Du kan frysa den i frysen också om du inte har en glassmaskin, men då måste du röra om då och då.
Lycka till!