
Alltså dessa lakritskolorna! De blev supergoda och man vill bara ta en till, och en till, och en till...och en till! En lakritsälskares dröm! Lätt som en plätt att göra dessutom. Gillar du inte lakrits skippar du bara lakritspulvret och kan ev. ha i lite vanilj eller kakao istället. Lycka till!
Ingredienser
- 2,5 dl grädde
- 125 g strösocker
- 125 g muscovado socker
- 3 msk ljus sirap
- 1 msk flytande glykos
- 15 g smör
- 1 krm salt
- 2 msk lakritspulver
- 1 msk flingsalt till garnering
Gör så här:
Blanda i alla ingredienserna förutom lakritspulvret och flingsaltet i en kastrull.
Låt koka upp, och låt koka på medelhög värme tills smeten blir 120 grader. (Ca 30-40 min, använd termometer) Du kan också använda dig av kulprovet.
Blanda i önskad mängd lakritspulver och bred sen ut på bakplåtspapper i en form med kanter. Jag hade en form som var ca 20 x 25 cm. En rund pajform går också bra. Strö ev. över lite lakritspulver och flingsalt när kolan svalnat lite. Gör du det när den är varm smälter den lätt ner i kolan. Men den får inte vara helt kall för då fastnar den inte.
Skär sen i bitar och linda in i smörpapper.
Bjud sen alla du känner på underbara lakritskolor!