Homemade Stockholm

Maränger med kardemumma

Föregående Nästa
maränger-2
Dessa maränger med kardemumma är helt ljuvliga! Ät dem som de är eller servera med glass!

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma kärnor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 125 grader. Separera äggvitorna från äggulan och lägg i en bunke.


2. Vispa försiktigt äggvitorna, citronsaften och 1/3 av sockret tills det blir vitt, häll då sakta i det sista sockret och kardemumman. Vispa kraftigare tills det är ett fast skum. Du skall kunna hålla bunken upp och ned på.


3. Spritsa eller klicka ut marängerna på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min. Tiden varierar beroende på hur stora maränger du gör.


Tips

Färgsätt marängerna med karamellfärg eller smaksätt med t.ex. hallonpulver!