
Jag älskar frukost och äter gärna en stor och lång frukost! Musli är ett måste och det här är min favoritmusli! Du kan variera nötter, kryddor och torkad frukt som du vill i din musli.
Ingredienser
- 6 dl havregryn
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl mandel
- 1 tsk kardemummakärnor
- 0,5 msk kanel
- 1,5 dl kokande vatten
- 3 msk kokosolja
- 1,5 msk honung
- 1 dl kokosflagor
- 1 dl torkade tranbär
Gör så här:
Mät upp havregrynen i en bunke med solrosfrön, mandel och kanel. Mortla kardemummakärnorna och blanda i. Häll upp det kokande vattnet i en lite bunke eller glas. Låt kokosoljan och honungen smälta i vattnet. Blanda honungsvattnet med havregrynen. Bred ut i en plåt på bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 min rör om med jämna mellanrum. När det är fem min kvar strör du över kokosen på muslin i ugnen och låter den rostas lite. När du tagit ut muslin lägger du i tranbären.
Tips
Om kokosflagorna redan är rostade när du köpte dem så behöver du inte rosta dem i ugnen.