Homemade Stockholm

Påsktårta med kolagrädde och kardemumma!

Föregående Nästa
påsktårta.jpg
Underbar påsktårta med en krispig och seg chokladmaräng med kardemumma! Jag har varvat marängbottnarna till påsktårtan med kolagrädde och toppat med färska bär! Går snabbt och enkelt att göra! Just do it.

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 st äggvita
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 tsk kardemummakärnor mortlade
  • 50 g choklad 70%
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl dulce de leche
  • Topping:
  • 10 st hallon
  • 0,5 dl blåbär
  • Topping 2:
  • 1 dl godisar av valfri sort

Gör så här:

Marängbottnar:
Blanda äggvita, salt och socker i en rostfri bunke.


Ställ över ett vattenbad och värm till 65 grader (så sockerkristallerna smälter) medans du rör om.


Ta bort från vattenbadet häll i kardemumman och vispa till en fast och glansig maräng. Den skall vara helt sval när den är klar.


Smält chokladen och blanda försiktigt i marängen så den blir randig. Klicka ut två rundlar på en plåt med bakplåtspapper.


Grädda i ugnen i 150 grader i ca 30 minuter. Den skall vara lite seg i mitten. Låt svalna.


 


Kolagrädde:
Vispa grädden med dulcede leche och bred på en marängbotten. Lägg på den andra bottnen, spritsa grädden fint på toppen.


Fyll med blåbär och dekorera med hallon och riv lite choklad över. Servera direkt :P




Tips

Toppa med färska bär eller påskgodis!