Homemade Stockholm

Raw chocolate pie!

Föregående Nästa
raw-chocolate-pie.jpg (3)
Att baka raw bakverk är mycket enklare än vad jag trodde. Det behöver ju inte gräddas och du har kontroll på smak och konsistens för det mesta. Var inte rädd för att söta mer eller öka kakaomängden om du tycker att den ä för svag. Testa dig fram till en chokladkräm du tycker är god.

Ingredienser

  • Botten:
  • 0,75 dl kokosolja
  • 1,25 dl färska dadlar urkärnade
  • 1,25 dl torkade fikon
  • 3 dl cashewnötter, naturella
  • 0,75 tsk vaniljessens
  • 2 krm salt
  • Fyllning:
  • 2 dl kokosolja
  • 1 dl kakao eller raw kakao
  • 1,5 msk lönnsirap
  • 1,5 tsk vaniljessens
  • 0,5 tsk salt
  • Topping:
  • 0,5 dl frystorkat hallon
  • 0,5 dl kokosflingor

Gör så här:

Botten:


1.Smörj en pajform med kokosolja, ca 15 cm i diameter.


2. Mixa nötter, dadlar, fikon, vaniljessens, kokosolja och salt i en matberedare tills det blir en degaktig konsistens.


3. Tryck ut nötpajdegen i pajformen och förvara i kylen.


 


Fyllning:


1. Blanda kokosoljan med kakao tills det är helt slätt, mixa gärna. Rör sen ned resten av ingredienserna och fyll pajskalet med chokladfyllningen.


2. Toppa med frystorkat hallon och kokosflingor.



 

Tips

Toppa med vad du vill! Testa färska bär och mynta!